31 juli 2011

Högsommarskog

Nu mognar Bergslagens lingon, blåbär och hallon i skog och på hyggen. Man känner sig rik och priviligierad som kan gå runt och plocka på sig av skogens läckerheter.
Allra bäst tycker jag nog att det är med kantarellerna. Skogens Guld!

De som växer på tomten lämnas kvar med hopp om att de ska sprida sig. De är dekorativa och lyser som små lyktor i dunklet under granarna. I bokhyllan har jag en gammal bok som hängt med i 30 år, "Skogens Skafferi".

När vi letar gamla recept älskar vi att leta i mormor och farmors gamla klippböcker från 30-talet. Man glömmer gärna bort att det som är från 70 - 80-talet nu också fått så många år på nacken att det kan innehålla en hel del recept som fallit i glömska och som det kan kännas kul att blåsa liv i! I "Skogens Skafferi" finns ett 25-tal svamprecept och säkert dubbelt så många bärrecept. En liten guldgruva om man tycker det är roligt att experimentera med ingredienser från skogen!
5 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Att smala det som finns i naturen är bland det bästa som finns. Här finns inte så mycket bär, men kantareller och Karl Johan svamp, lyx!
Ska hålla utkik efter boken du rekommenderar på loppis, i bland går det att fynda..
kram Sophia

Marie Lithén sa...

hur är det möjligt att ha turen att ha kantareller i sin trädgård??? Rik är precis vad man känner sig med korgen full av godsaker:)

Laila sa...

Visst är det lyxigt med kantareller på tomten! Men nu håller de på att torka bort, det är evigheter sedan det regnade.
Bläddrade runt lite här i din blogg och på din hemsida. Proffsiga fotografier överallt (hur gör du?)och fantastiskt snygga anläggningar under referenser! Gillar kombinationen skiffer-lärk!
Ha det gott!/Laila

Annika Christensen sa...

Va kantareller i trädgården...
Vilken lycka!
Ha det gott
Annika

Anita sa...

Vilken lycka att ha egna kantareller. Gissa om jag blev sugen på smörstekta kantareller nu :)