9 februari 2014

Blomning på möbelmässan

Besökte möbelmässan i går och spanade givetvis efter växter!

Så roligt att se vad man dekorerar sina montrar med på en mässan där växterna inte spelar huvudrollen utan finns där för att locka besökaren och för att göra montern en står vassare.

Finaste blommor i montern hade Hillerstorp utemöbler! Enkelt med fåtal tulpaner i vackert aprikos.Lite mer färg med gerbera och pyttesmå sempervirum i små kopparbägare på pinne. Stiligt!


Här är det vackert vitt mot röd bakgrund i Klongs monter. Och då kommer man in på ämnet "annorlunda vaser". Vasen Fanny som blommorna står i är ju lite rolig med cirklarna som man kan sticka ner stjälkar i för att få lite stadga i buketten.


En extra cirkel i svart fanns också här ovanpå på en låg, vid vas i vitt. Cirkeln är förskjuten i förhållande till vasen i övrigt  och därigenom får man stadga i mitten av buketten.


Blommor måste inte alltid stå i vas, de kan ligga också. Det sluttande fatet gör att vatten samlas till vänster i bild och kronbladen kommer därför inte i kontakt med vattnet. Fiffigt och väldigt fint.


Smalt och högt är alltid elegant. Vaser lika snygga med som utan växter.


Någon direkt färgtrend på montrarnas blommor kunde man inte se. Nästan alla färger fanns representerade. De här amaryllisarna i orange var riktigt läckra. Vasen stod i papperspåse som delvis målats vit. Lite dip n dye känsla.


Somliga behöver ingen blomning för att vara vackra och i den här montern hade man blandat bladbegonia i jordens alla mönsterkombinationer.


Vanlig så det förslog, var sliderranka som dök upp i många montrar och inredningar. Men de är ju verkligen bra trotjänare, plättarna.


På flera ställen dök också den här kombinationen upp. Fjolårets torra vassvippor tillsammans med grönskande gräs runt foten. Visset tillsammans med grönskande! Precis som i naturen självt.


Och manshög blommande syren fanns i flera montrar. Bladen hade plockats bort, så att stammarna syntes, såg snyggt och dekorativt ut med lite synd eftersom syrener har vackert bladverk. Men grenarna är fina och effekten med rosa eller vita blomvippor i toppen på kala grenar var fin.


Det här har jag inte sett förut. Höstens pyrdnadskål har fått gå i blom. Så snyggt! 


Lyktor från höst och vinter kan till sommaren hysa något växande. Fint åkerbruk!


Stora, gröna bladväxter är på gång sägs det, så där som vi hade på 1970-talet. Stora golvkrukor med palm såg jag men annars var det bara några fåtal montrar som ståtade med det. Men den här otroligt frodiga aralian kändes så härlig! Den bonade in korgmöblen på ett hemtrevligt och mysigt sätt. Mer sånt!
1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Tack för rundvandring bland mässblommor och vaser. Den liggande vasen har jag inte sett tidigare, kul variant som jag önskar att jag själv hade och de orange amaryllisarna var ju nåt enastående!

Önskar dig en fin helg

Anette