3 maj 2012

Nu blommar Accoladen

Om någon frågar mig om det tydligaste vårtecknet måste det vara att det är högtryck på jobbsidan och bloggen kommit på efterkälken.

Men idag när min 'Accolade' slagit ut vill jag gärna skriva ett inlägg trots att arbetet pockar på uppmärksamhet. För den är ju så underbar!


Prydnadskörsbär (Prunus 'Accolade')

Kan ju förståss inte konkurrera med Kungsträdgården och inte är det väl längre så originellt att plantera prydnadskörsbär....


... och inte är det väl särskilt mycket funkis (som är det jag försöker hålla mig till i den här trädgården) över trädet heller och snyggt mot gula huset är det ju inte!Men ibland måste man följa hjärtat och i fjol planterades det ut mot gatan. Köpte ett riktigt högt träd (sh 180) på en gång för att vara säker på att rådjuren inte skulle nå upp till kronan.


Nu ser jag det från köksfönstret och känner att jag planterat något som jag är väldigt glad för, trots allt!


7 kommentarer:

Pernilla/Spira Trädgårdsdesign sa...

Åh så härligt att ha en Accolade att njuta av. Och ibland ska man strunta i alla regler och följa hjärtat, för då blir det allra bäst. Ha det gott i vårsolen!

Marie Lithén sa...

svårt att motstå:)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Det var mycket negativt om det stackars prydnadskörsbäret ;-)
Vilken tur att du ändå planterade det och nu kan njuta av blomningen, den är ju så underbar.
Ha det gott. /Ingela

Linda V sa...

Jag planterade också ett Accolade förra året och njuter nu av den första blomningen. Den ser helt overklig ut, men helt fantastisk! Jag vet att jag kommer att bli glad av den varje år :-) Fin höstfärg hade den också i höstas. Så bra att du stod emot "reglerna" :-)

Charlotta sa...

Följer man hjärtat blir det aldrig fel. :))

Snäckskalsdalen. sa...

och när den blommar ska man sitta under den och ha picknick! agneta kram

M/S Design sa...

Såå vacker blomning!!
Passa på att njut om du hinner.
Trevlig helg
Mariana