Trädgårdens enda ros

Rosor i mängd har inte varit att tänka på eftersom trädgården så ofta gästas av rådjur. Som granne till skog och berg har djuren sina upptrampade stigar över tomten och endast en ros har överlevt genom åren. 

Om min trädgård har en endaste ros  måste den få bli presenterad på Alla Hjärtans Dag; Clair Renaissance. Det är ingen gammal sort. Den togs fram av Poulsen Roser i Danmark under 1990-talet och skapades för att kombinera de gamla buskrosornas charm och doft, med moderna krav på härdighet mot sjukdomar och lång blomningstid. Den kan bli upp till 150 cm och blommar med underbara rosa/aprikosfärgade blommor som doftar ljuvligt. Har mörkgrönt kraftigt bladverk och rejält grenverk.

Att just Clair fick bli trädgårdens enda ros är något att bli extra glad över. Och rådjuren får plats de också!
Roligt att läsa mer om Poulsen Roser på www.poulsenroser.dk som drivits av samma släkt sen 1878. Rosorna, och de är många, som kommer från Poulsen är ju Nordens svar på Austinrosor!Kommentarer

Fia sa…
Jag var ju tvungen att kika in hos dig, och att jag har kunnat missa din blogg, det förstår jag inte. Så himla fina bilder! Och din enda ros, den är ju helt underbar :-)
Xnia sa…
vilka LJUVLIGA rosfoton! Tack!!
Din enda ros är verkligen fin!!! Underbar skir färg! Har inte många rosor, men vill ha!!!

Hoppas du haft en fin alla hjärtans dag!
kram
Charlotte
Vilken tur att det var just den rosen som klarat sig, den är ju förtjusande!
Hej Fia och välkommen som följare! Vad roligt att du gillar bilderna. Det är roligt med bilder, dels kan man ju se på dom närsom, och så kommer man så nära växterna med kamerans hjälp!
Hälsningar
Kristina
Tack ni andra för kommentarerna; ja, jag kan verkligen rekommendera den här rossorten. Den ÄR verkligen härlig!
Må så gott
Kristina
En riktig skönhet!

Kul att du hittade till mig och lämnade en liten hälsning!

Ha en fin tisdagkväll,
Rebecca
Ingegerd sa…
Vilken underbar ros!

Populära inlägg