20 februari 2014

Fjärilsfrossa

Förälskad blev jag i de här fina fjärilsbilderna. Nu hänger de över pianot som en påminnelse om att den nyfallna snön utanför fönstret bara är på låtsas.


Jag hittade dem på möbelmässan och tyckte framför allt att det var roligt att hitta bilder med flera svenska fjärilar, sådana arter som man känner igen från trädgården.


Fotografen heter Göran Liljeberg som också givit ut flera insektböcker (artböcker). Hos Prints.se kan man köpa inte bara blåvinge och påfågelöga utan också citronfjäril, apollofjäril, björnspinnare och flera andra svenska både dag- och nattfjärilar. Jag köpte dem i A4-format och att rama in själv är ju inte så knepigt.


Jag kan verkligen inte mycket om fjärilar men när jag var barn hade vi på landet både floror och insektböcker och några av de vanligaste fjärilsarterna lärde man sig känna igen, kunskap som fortfarande sitter kvar. 

Boken med fjärilar och insekter lockade men ibland var det lite skrämmande och siduppslaget med ekoxens tjocka larver gjorde mig nästa lite rädd minns jag.


Men även de fulaste av larver kan bli en pampig ekoxe eller en underskön fjäril en vacker dag. Naturen små underverk!3 kommentarer:

adina sa...

Det är väl för underbart att våren närmar sig!
I dag visar solen sig från sin bästa sida hos oss. Den har vi inte sett på lång tid känns det som...
Jag har känt mig isolerad en vecka pga förkylning men tänker nu återgå till livet igen. Ser framåt med tillförsikt...
Ha det gott i väntan på värme och fjärilar och allt annat!!!

M/S Design sa...

Snyggt med alla fjärilar!!!
Trevlig helg
Mariana

Rost och rädisor sa...

Tycker mycket om fjärilar och dina tavlor. Blir effektfullt med många tillsammans.
Dagen man ser den första fjärilen på våren känns alltid speciell. Det gamla talesättet säger att om den första fjärilen är ljus, typ citronfjäril blir sommaren solig och om det är en mörk blir sommaren regnig. Det stämmer förstås aldrig.

Önskar dig en fin helg

/Anette