26 januari 2014

Tulpaner i regnbågens färger

Idag har det äntligen varit ljust ute och en blek januarisol försökte ta sig genom molntäcket. Ljuset så här års är vitt och alla färger blir klara och krispiga. 


Jag längtar efter färg! Och de färgblandade tulpanbuketterna som säljs överallt är en ynnest att få köpa med hem. Med rejält nedkortade stjälkar får de sällskapa med några tazetter, blåbärsris och torra kvistar från alträdet i en bred vas.
Runt foten mossa som blivit kvar från adventsljusstakarna och långa rankor kunde stora krukan med murgröna dela med sig av.


Alkottarna är tacksamma. Fina till nästa all ting. Tog en bukett grenar med mig hem som blåst ner från höga träd utmed stranden.


Tulpanerna är av olika sorter och kommer att växa olika fort. Man får hålla efter dem som ränner i väg. Den lilla tazetten sprider härlig doft.
Ha en riktigt skön kväll.


3 kommentarer:

Jette Hollesen sa...

Skønne farverige billeder. Det kan vi godt trænge til i denne kolde tid. Det ser godt ud, at du har sat lærkekogler i buketten. Det har jeg ikke set før.
Kærlig Hilsen
JetteMajken

Jannibele sa...

Det var en vidunderlig og vårlig tulipanbukett med fin pynt til. Den kan du virkelig nyte freomver. Nå er det tulipantid.

Jannibele sa...

Hei igjen,

Legger meg til som følger av denne fine bloggen din!