12 januari 2013

Med sax och lim och ett adjö till julen

Så sägs adjö till julen för den här gången. Och då när allt ska packas undan blommar en amaryllis som aldrig förr! Underbar med sina dubbla kronblad, gracila växt och självlysande orangeröda färg.I december var jag ute och reste en del och det köptes julnummer av inrednings- och trädgårdstidningar en mass. Nu är de förpassade till pappersinsamlingen men det finaste tipsen måste ju få vara kvar. 

Med sax, lim och ett tomt spiralalbum fick det bli en klippbok. Blir nästan förvånad över hur trivsamt småpysselt var och att ett alternativ till alla digitala bilder kunde kännas så kul. Ett analogt Instagram!
Må väl och värna den tryckta bilden och pappersfotot!


10 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Jag är väldigt förtjust i det skrivna ordet och bilder på papper, så här slängs inte en trädgårdstidning! Alla sparar jag i massor av sorterade högar - och så var 10:e år ungefär så rensar jag. Men...jag kastar inte alla inte, nej jag sparar dom jag verkligen är förtjust i. Som en del engelska jag prenumererade på förr, dom blir aldrig inaktuella!

Annika Christensen sa...

Hej

Verkligen synd det där med pappersbilder. Här blir det inte av alls längre och visst är det en viss saknad. Skönt att säga adjö till julen tycker jag. Nytt år nya möjligheter.
Allt gott
Annika
som äntligen fick till en länk till dig på bild listan. Det var på tiden.

Fröpåsen sa...

Smart med klippbok istället för att spara alla tidningar! Det ska jag komma ihåg tills jag kommer hem, tack för tipset!
Underbar amaryllis, njut o ha det bra!

Pia Gustafsson sa...

Härlig amaryllis! Klippbok.. kanske det! Jag spar alla tidningar väldigt länge och läser dem om och om igen. Kraaaam Pia

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken bra idé med ett klippblock!! Det skulle jag behöva:)). Vacker amaryllis.
Ha det gott.
Kram Maria

lisa sa...

Vilken härlig årskrönika du gjort i tidigare inlägg ! Och jag kan bara hålla med, det är mycket roligare att klippa och klistra än att sitta vid datorn och sortera bilder, för att inte tala om vad roligt det är att ta fram och bläddra i såna bildsamlingar sen :-) Fin amaryllis.
Önskar dig en skön söndag !
Lisa/Lisas trädgård

Susie på Stjärnarve sa...

Det är säkert rätt Körsbärsdal du läst om, för det fanns mycket litteratur om området att få. Och när vi var där (en lördag/söndag) och alla träden blommade så var det otroligt mycket bilar parkerade på den smala lilla vägen som ledde dit. vi undrade så klart vad det var för jippo som var på gång. Men vi fick av ägarna till B & B reda på att det vallfärdade folk dit från både Lund och Malmö för att se träden! Och det var otroligt sevärt!!

Skogseva sa...

Snyggt! Bilderbok för vuxna trädgårds- och inredningsälskare - jag tror att jag apar efter minsann!
Må så gott,
Eva

Bettina Bäck sa...

Pyssel är alltid trevligt! Gillar verkligen färgen på din amaryllis. De får gärna blomma året om för mig. :-)

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Hej och välkommen till Marias Hörna - Njut av Livet. Så kul att hälsa på i din fina blogg bland allt vackert.
Önskar dig fina dagar nu, kram från Maria