I några fina gamla kopparkärl

Gamla ärvda kopparkärl är roligt plocka fram till jul. Kopparn har en varm mjuk färg som jag tycker passar bra till gröna mossor och ris.

Här är det bara dekorerat med lärkkottar.Lärkens kottar är små och vackert formade. Samlade ihop en hel korg med lärkkottar när vi tvingades fälla en lärk på landet. Perfekta till juldekorationer!


Enris hör också julen till. Doftar underbart. Riset har fått mellanlanda i garaget för att sakta vänja sig vid stugvärmen. Annars finns risk att det torkar och inte drar upp vatten. Här är det heller inte mycket till juldekorationer! Bara ett fåtal röda kulor.
Kopparn är så vacker i sig att jag inte vill ta loven av den med en massa pynt. Ibland är det enkla det bästa!Koppar är fortfarande något som går att fynda! Kopparkastruller som till exempel använts i matlagning ratas nu av alla som byter till induktionshäll! Finns jättemycket snyggt från exempel Nils Johan och som såldes som smör till hushållen när bistrotrenden spred sig på 1970-talet. Och säkert en hel del som det skulle passa att ha växter i!


Sökord koppar kopparkastruller lärkkottat mossa enris röda kulor

Kommentarer

Du har gjort det fint med pynt i dina vackra kopparkärl - jag använder dom året om och som du säger det är väldigt vackert till det man plockar in utifrån, det tar sig bra ut.
Lite roligt det du skriver om 70-talet och koppar och hur "modet" även inom kokkärl förändras!!!
Agneta kram
Oooo, vad snygga kärl! Jag blir helt lyrisk:). Enriset är hur fint som helst. Det enkla är så snyggt tycker jag. Men ibland blir jag lite feg och pyntar kanske i överkant...
Ha det gott!
Kram Maria
Leena sa…
Så snyggt det blev med koppar! Vi har faktiskt en hel del kopparsaker som vi fått ärva från min mans faster men det har inte känts rätt men nu när jag ser dina fina arrangemang så kanske ändå ... Får nog ta mig en funderare innan det är alldeles för sent till denna jul.
Ha det gott!
Karla sa…
Jag håller med dig...det bästa är det enkla! Enris-dekorationen är underbar!
Hälsningar,Karla.
Koppar är verkligen vackert, speciellt nu till jul. Själv är jag också väldigt förtjust i tenn, blir också vackert till växter.
Ha en finfin vecka,
Lydia

Populära inlägg