14 oktober 2011

Vemod på landet

Tiden går så fort och nu är det flera dagar sen vi förbredde på landet inför vintern.

Vackraste höstfärgen stod nog syrenhortensian för. Vackra färger var det också på doftpionen.


Över sommarens "projekt" dalade löven och det kändes helt plötsligt lite ödsligt vid stranden.


Det nya uteköket och murade grillen har ännu inte hunnit få någon patina. Det ser nytt och lite skrikigt ut. 


Allt är snickrat i furu och med tiden hoppas vi att det ska gråna och smälta bättre in i naturen runt sjön. Möblerna har många år på nacken och träet har fått en grov och härligt rustik yta.


Alla lökar hann inte komma i jorden, men de har fått följa med hem till stan för att stoppas ner i krukor att ha på altanen till våren. 


Kvällarna blir fort mörka och vi plockade fram eldkorgen för årets första utomhusbrasa. I vinter hoppas vi kunna elda i grillen vid stranden. Den är fodrad med eldfast keramik på insidan och genom att plocka bort gallren blir där en öppen spis mysig nog att tända efter skidtur på skön!I trädgården fanns inte mycket blommande kvar men en liten, liten bukett blev det av det allra sista innan frost och vinter sätter stopp. Lika bedårande som den första snödroppen är i vasen lika ljuvligt är det med årets sista blomster.


Ha en riktigt skön helg
Kristina 

3 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilken utsikt du har från uteplatsen! Helt underbar! Vad otroligt trevligt med ett utekök, visst kommer det gråna med tiden, men det är fint nu med. Hortensian har en väldigt fin färg nu.
Vilken hjärtknipande söt bukett.
Kram Maria

Skogseva sa...

En alldeles fantastisk uteplats! Där skulle jag kunna övervintra invirad i många lager duntäcken och se hur landskapet förändras när isen lägger sig och snön kommer!
Ljuvlig är också sommarens sista bukett - ska själv plocka in den sista stjärnflockan och en knippa rosenskära innan frosten tar dem. I natt var det flera minusgrader, hälsar Eva

TrädgårdsPrinsessan sa...

Så härliga höstbilder och vackra färger! Eldstaden ser verkligen mysig ut, precis vad som behövs nu när kyla och mörker är på väg.

Och vilken fantastisk utsikt från uteplatsen. Perfekt med utekök - till och med jag skulle tycka det var kul att laga mat där :-)

Ha en fortsatt bra helg!
Annika