Natursköna höstljud

Skogen lockar på hösten. Det är stilla, svalt och när löven fallit hörs ljuden på långa avstånd. Det blir en viss klang i ljuden om hösten som jag tycker om. Klarare och renare. Jag tar mig en vandring...


I svackan hörs bäcken porla....


...och jag hör avlägsna hundskall från älgjakten....


....och från vedbacken hörs ljuden från en målmedveten yxa.


Många björkklabbar väntar på att huggas, men om man hugger när veden är färsk går det riktigt bra. Får den ligga blir den hård och svårkluven. Staplad ligger den sen på tork för att eldas nästa vinter. Vedplaneringen är långsiktig!


Fortfarande finns massor med trattkantareller att plocka alldeles utanför husknuten. De sena solstrålarna ger ett varmt och gult sken och solen värmer ännu. 

Trattkantarell kan hålla sig länge! Vissa år har jag plockad stelfrusna svampar i november som stått som tennsoldater i mossan, fullt ätbara.


Och i jaktstugan vid herrgårn ligger ett älgskinn och väntar på oss. Det läggs först i stensalt och om någon vecka åker vi med det till ett garveri. Jag ville gärna ha ett renskinn, men det kändes som älg passar bättre i de här trakterna.


Nog skulle ett och annat kunna ha blivit gjort i trädgården men man ska göra det man har lust med och den här helgen lockade annat. Helgerna på landet betyder så mycket!!


Sökord: trattkantareller älgskinn natur svensk natur sjö strand Swedish nature hugga ved vedhuggning yxa huggkubbe 

Kommentarer

M/S Design sa…
Vilken härlig miljö och vad fint det ligger vid sjön!
Älgskinn är väl inte fy skam!
Ha de gott
Mariana
Tack för den underbara promenaden! Älgskinn låter spännande.
Ha en fortsatt skön måndag.
Kram Maria
Så fint och rofyllt det ser ut... gillar den lilla bäcken.

Kram Anna Vattenkanna
Du har så rätt med;...men man ska göra det man har lust med...
Verkligen något jag numera lever efter när det gäller trädgård, ja allt förresten! Man har ju tyvärr bara ett enda liv och då gäller det att njuta medan man kan!!
Lisa sa…
Vilka fantastiska bilder, och vilken fin blogg du har ! Hittade just hit och har tittat runt lite. Kommer tillbaka en annan dag.
Lisa/Lisas trädgård
Lotta sa…
Vilka vackra bilder! Det är rena poesin att sitta och njuta av.
Ha det bra

Populära inlägg