19 juni 2011

Blandat från Chelsea Flower Show

Ett ihållande regn och lite andrum på jobbfronten och vips finns lite tid för bloggen. Ännu finns det en del kvar att visa från Chelsea Flower Show och om någon fortfarande är intresserad kommer här en liten blandning! 

Utbudet var enormt och det fanns något för varje besökare att bli förtjust, förundrad, överraskad, glad eller likgiltig inför.


Här några krukor med bitar av brunfärgad kork på utsidan.Fräcka kontraster. Syntetmatta, marmor, silversalvia och iris.Olika lila toner var otroligt snyggt till trä i en lite rödaktig ton och sten som såg ut som kalksten.Här var det "extra allt" med en blandning som var mer kul än vacker!Jag brukar inte vara så förtjust i trädgårdsdekorationer men den här fasanen i koppar såg så förnäm ut där den stod mitt i nepetan.Varför bara stensättning på marken? I den här visningsträdgården, The Bradstone Garden, hade man skapat välvda skärmar med liggande marksten i våningar. Ritat trädgården hade bl a Chris Bearshaw gjort. Om de här rören var gjorda i trä eller något annat material gick inte att gissa, men en vacker yta hade de.
Vacker blomsterdyna på Philippe Starcks stol "Louis Ghost".Det är ju inte svårt att bara älska denna underbara lila färg!Här några andra växter i samma monter.I den här visningträdgården, sponsrad av The Times vetenskapsmagasin, ville man visa växter som kan vara till nytta på ena eller andra sättet och i presentationen fanns varje växt upptagen med en förklaring till vad den kan användas till.
Det här lär ha varit den högst trädgården någonsin på Chelsea men ville framför allt visa alternativa oblingsplatser när vi blir mer och mer trångbodda på vår planet.Under det höga odlingstornet fanns stora upphöjda odlingsbäddar med kryddor och köksväxter fint blandade med perenner.Lite pillemarisk tycker jag att den här irisen verkade vara där bakom stolpen.Irisen fanns i den här pyttelilla och poetiska trädgården.Det här klotet var gjort av hundratals lena stenar. Vackert belyst från insidan. Kan bara drömma om hur det kan se ut om kvällen.En favoritträdgård var "The Monaco Garden", den med poolen som jag visade tidigare. Framför allt var det väldigt vackra stenmurar i den här montern. Blommor i härliga varma färger tillsammans med turkost. Läckert!Ännu ett klot med belysning. Här i ärgad koppar.Till sist ännu en bild från "The Monaco Garden". Det var sponsrad av monaskiska staten och man ville med trädgården visa hur en medelhavsträdgård kan se ut med mondän pool och allt. Bara rouletten fattades!

7 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åh så härligt det ser ut med alla bilder därifrån...snacka om att tankas med idéer och inspiration.
Ha en fin kväll,
Lydia

NinaH sa...

Härliga Chelsea-bilder! (Jag har vandrat bakåt bland dina inlägg också!) Tack för du tar oss med!!

Anna Vattenkanna sa...

Tack för fler fina bilder - det kan inte bli för mycket!

Jag tycker att man lyckats väl med materialmötena i trädgårdarna du visar. Den med turkosfärgade mattan, den ljusa stenen och och salvian - härligt!

Väldigt fina färgkombos i Monaco garden - den ser väldigt genomtänkt ut...

Kramar Anna Vattenkanna

Susie på Stjärnarve sa...

Underbara bilder på helt underbara trädgårdar! Vad man än tycker om dom olika trädgårdarna så kan det bara inte vara LIKGILTIG!!

Marie Lithén sa...

åh jo intresserad är man visst:)
Korkkrukorna vill jag haaaa till mitt nästa liv:) Tar fasanen också....för det har väl inte med ålder att göra det där med att plötsligt gilla trädgårdspynt, måste ju vara att det plötsligt finns galet mycket fint;)

hoppas hoppas att v får se många gröna fasader framöver, häftigt vore det!

själv ska jag nog samla stenar till ett ljusklot i sommar!

Tack för all inspiration och härliga bilder!

M/S Design sa...

Mycket häftigt och vackert att se!
Trevlig Midsommar
Mariana

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

SÅÅ fina bilder du visar från Chelsea i alla dina inlägg. Det måste vara underbart att ha varit där. Vi skulle ha åkt i år igen, men det blev inte så... Men nåsta år så... :-)) Tycker det är sån trevlig mässa med mycket inspiration, galenheter och mycket engelskt. Även om man inte gillar allt man ser som du säger så får man massor av ideér och tankar..

Tack snälla för att du delar med dig av dina bilder!!!

Ha en skön midsommar!
Kram
Charlotte