Time för fuchsia

Börjar dra ihop sig för året fuchsia-beställning! Den 23:e är sista dagen om det ska hinna bli leverans före den 8:e mars!

Jag tycker bäst om sorter som inte är så överdådiga och mer är som fuchsior är mest! Hellre tåliga och blomvilliga än spektakulära. Och tidigare års beställningar har varit lyckade!

'Chalotte Clyne' är otroligt blomvillig och plantorna blir rejält stora på bara en säsong. Ser naturliga och lite "vilda" ut! Toppenbra som utfyllnad i lådor och amplar.
'Albertine' har inte alls lika intensiv blomning men vinner på att välformade blommor och vackert bladverk.'Celia Smedley' är en vanlig sort och ser verkligen en ut som en klassisk fuchsia! Gillar den därför att den är så tålig och blommar långt in i oktober.Jag har lite dåligt med vinterförvaringsutrymme för fuchsiorna så många blir bara årsgamla hos mig. Lite synd eftersom det kan bli riktigt gamla. Titta bara på de här fantastiska fuchsiaträden som säkert har många år på nacken!

PS
Nu har Aftonbladets helgbilaga Härlig HEMMA smygstartat sin nya community på webben för trädgård och inredning där jag har fått förmånen att ha en stående blogg - Grinden mot Gården -.
Kika gärna in där! => Grinden mot Gården

Kommentarer

PIAZZAN sa…
En blomma jag aldrig fastnat för innan..men nu blev jag hlet kär i den översta...får nog bli min "nykomling " i år..*ler

tack för tipset !
Pernilla
Så vackra fuchsior!! Det var länge sedan jag hade dem i trädgården. Nu blev jag jättesugen:)).
Ska kolla in på länken.
Ha en bra start på veckan.
Kram Maria
Det är en fantastisk växt! Man har svårt att förstå hur blommorna kan bli så komplicerat uppbyggda! Mästerverk.
Agneta kram
Fint och en bra sommarblomma som jag aldrig lyckats med att övervintra. Kraaaam Pia
Jemma sa…
I love fuchsia! I have tried to grow these many times, but I live in Texas and the heat always ruins them. But I sure am loving looking at yours!!
Härliga sommarkarameller!

Ha en finfin lördagskväll,
Rebecca
Åh är det dags alltså! Faktiskt följde en liten stickling med mig hem från Plantagen igår och jag ska damma av mina vinterförvarade fuchsior... undrar om de klarat sig, för de ser riktigt vissna ut faktiskt. Vi får väl se!
Älskar fuchsior (trots att de är lite för rysch-och-pyschiga egentligen för mig ;-) )
Tack för alla fina tips på olika sorter!
Jättekul att du bloggar åt Aftonbladet också nu! :-)

/Annika
Jannibele sa…
Det har tatt tid for meg å bli glad i fuksia, men nå er jeg det! Første gang jeg overvintrer en av dem. Den øverste var bare himmelsk nydelig!
Łucja-Maria sa…
Great photos and wonderful flowers.
I think that is the most wonderful fuchsia plants.
I send greetings.
Lucia
Fantastiska fuchsior du visar... ..att less is more när det gäller fucksior håller jag helt med dig om. Hade flera av de här enkla för några år se'n men då taktade inte deras vattenbehov med mig. Nu blev jag inspirerad igen... Tack!

Populära inlägg