6 november 2012

Vilsamt i dis och dimmaDimma och dis över sjön. Plusgrader och fuktigt men så vilsamt och skönt under helgen. Idag är det redan tisdag och jag sitter på ett hotellrum i London.

Trädgården är förberedd för vintern och man kommer in i ett långsammare tempo. Man smådonar lite, fixar en korg med granris och ljung....


...och i pergolan ljuslyktor och bollar av pil. Till hösten hör också att börja hänga ut foder till fåglarna. Sedan vi för flera år sedan startade med det har de faktiskt blivit fler och några nya arter har dykt upp.

File:005Large.jpg
För ett par år sedan dök svartmesen (ovan) upp för första gången och kom tillbaka till fågelbordet nu i helgen. Den är en av våra minsta mesarter och känns lätt igen på ett vitt band som sträcker sig utmed hjässan och ner över nacken. Den är otroligt söt och pigg och en favorit vid fågelbordet.

Helt ny för iår är bergfinken. Den har aldrig hälsat på hos oss tidigare och det är lika kul varje gång det dyker upp en ny art. Hoppas att den vill stanna över vintern!

File:Bjorkefink 0003.jpg

****

Man kan tycka att det är sorgligt att alla vackra höstlöv fallit av men i många fall dyker det upp nya saker att glädjas åt som exempel klibbalens knotiga grenar med sina små kottar. Vackra grenar och fina fröställningar är senhöstens glädjeämnen. Dags nu att samla sånt som kan användas till vintern och julens arrangemang och dekorationer, men mer om det någon annan gång.
                                 


Sökord: höst mata fåglar höstarrangemang 

Fågelbilderna från Wikicommons

5 kommentarer:

Karla sa...

Mycket fin korg! Så enkel och så vackert!
Ha en bra dag , Karla.

Snäckskalsdalen. sa...

Dom små fåglarna är så fina, så fina! Och klart man måste mata dom och sen blir i alla fall jag stående där och titta på dom.

Vilken vacker sjöbild med dimman.

Hoppas du har det bra i London!

Agneta kram

Pilgrim sa...

Så vackra små fåglar, måste komma ihåg att köpa fröer.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Leena sa...

Vackra bilder från hösten! Som ju inte alls behöver vara slutet på allt ... Vi är också ivriga fågelmatare (speciellt min man som kan studera dem hur länge som helst och alltid ser till att det finns något att äta), och har lärt oss att känna igen några av vinterfåglarna. Bergfink har vi också, och det tycker vi är roligt eftersom vi bor vid ett berg.
Ha det gott!

Laila sa...

Fina fågelbilder, själv tycker jag det är svårt att fånga våra gäster på bild, de är många som tampas om födan på matarna och flaxar snabbt iväg för att käka upp fröerna/nötterna i närmsta träd.
Hoppas du har/hade det bra i London!
Ha det gott!/Laila