13 februari 2012

Lärkan drillar högt i skyn

Inget kan väcka minnen som ljud! Klicka på ljudlänken, lyssna och blunda. Bakom slutna ögonlock kan man nästan se den lilla sånglärkan dallrande högt uppe i skyn över vida åkrar. Visst låter det sommar?

http://www.hyber.org/birds/sanglarka.mp3


Med allt rationellare jordbruk försvinner sakta sånglärkans naturliga häckningsplatser. Om du vill hjälpa till att rätta sånglärkan klicka på länken och lämna ett litet bidrag. => Uppsala Ornitologiska Förening

Det gjorde jag för en tid sen och fick ett fint litet diplom som tack! 7 kommentarer:

Pilgrim sa...

Sånglärkan är så mycket sommar för mig och jag kan riktigt höra henne i mitt inlägg om Gotland idag. Finns det något skönare när man går på en äng, vinden är varm, det doftar örter och så hör man sånglärkan.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Pia Gustafsson sa...

Sånglärkan är ett underbart vårtecken för mig, den kan komma tidigt och glädja ett fruset vinterhjärta. Ska gå in på UOF :s sida Kram Pia

Susie på Stjärnarve sa...

Neeej! Nu får den här årstiden ta slut - jag vill att det ska bli vår!! Sånglärkan var helt underbar att lyssna på, men längtan börjar bli övermäktig!!!

Sophia Callmer sa...

Fint med diplom, grattis till det. Lärkan är vår, men den har inte visat sig här än, varmare vårar kan den komma i februari, men mars är förstås troligare i år:-) kram Sophia

Snäckskalsdalen. sa...

Jag är aningens dålig på fåglar men har hjälp här hemma och jag lär mig, jag älskar höra dom sjunga och kvittra och låta. Min absoluta lilla favorit är Little Red Robin, har glömt vad den heter på svenska, liten röd med pepparkornsögon.
Agneta kram

Annika Christensen sa...

Hej Kristina!
Bra att uppmärksamma.
Här har beståndet av glador ökat de sista åren. Hos oss har vi jättemånga och de svävar ofta ovanför mitt huvud.
Ha en skön kväll
Kram
Annika
ps jag tittade in på din hemsida. Jag skall tipsa om dig om någon frågar

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Åh, lärksång är verkligen sommar :-) Men oj, oj det är lååångt dit... Fint med lärkruta, en jättebra idé och kul med diplom :-)

Så bra humletips du hade nedan! Det känns ju bra både för deras skull och för sin egen att locka till sig diverse djur så man får sitt eget lilla eko-samhälle i trädgården.

Tack snälla för dina fina och uppmuntrande ord hos mig om företagsstartandet! Det känns ju lite läskigt också att starta eget även om jag tänker starta väldigt lugnt i liten skala... så all uppmuntran behövs och är välkommet! Roligt att höra att du trivs så bra som trädgårdsdesigner och egenföretagare! :-) Det bådar gott! Känns verkligen som rätt grej för mig, även om jag har ett bra jobb nu så vore det skönt att få vara sin egen. Och ska man nu hålla på tills 75 eller hur det var så är det väl bäst att ha riktigt roligt under tiden :-)

Ha det gott!
Annika