25 januari 2012

Läst om Sissinghurst

En bok som jag ofta återkommer till är Tony Lords bok om Sissinghurst. Den har några år på nacken nu. Kom ut 1995 men eftersom Sissinghurst är en klassiker blir ju heller inte boken omodern.

Trädgården är indelad i olika kvarter och varje del är beskriven i var sitt kapitel i boken; Rosengården, Lindallén, Kryddgården, Vita trädgården och så vidare. Här skrivs om hur växtval har går till, vad som passar tillsammans och hur det sköts. Men också om jordtrötthet, kalla vintrar, nedtrampade rariteter och rotvirus. Allt med kunnig saklighet! Och det är just det som jag gillar med den här boken. Rakt på sak, inget knussel och en stor portion trädgårdsmannaskap som författaren generöst delar med sig av.

Och det kan vara skönt att veta när man står där med sina egna tillkortakommanden att det kan strula även på Sissinghurst!


Sökord Sissinghurst Tony Lord National Trust Bok om Vita Sackvill West

7 kommentarer:

Pilgrim sa...

Känns som en bok för speciellt nu när jag ska dit i juni. Ska bli riktigt roligt :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Inger sa...

Finns i min bokhylla också... trevligt var det att få besöka Sissinghurst i somras, även om det inte var den trädgård som gjord störst intryck.
Ha det bra!

Anna Vattenkanna sa...

Oh, det var längesedan jag läste i den...

Kram

Susie på Stjärnarve sa...

Tänk, det är så konstigt men jag gillade inte Sissinghurst så där vansinnigt mycket. Det finns trädgårdar i England som jag var mycket mer imponerad av. Men...det var ju några år sen vi var där och då var trädgården väldigt nedgången. Förmodligen är den bättre nu.
Däremot Wisley Garden, det är en favorit, den är alltid fin och spännande och lärorik! Och vilka trädgårdsböcker dom har där!!

Madame C sa...

Undrar om den boken finns att få tag på fortfarande? Den hade jag gärna velat läsa! Tack för fint tips, jag ska leta:)
Kram!

Helena sa...

Ännu en bok att jaga :-)
Min mamma besökte den trädgården för ett par år sedan o hon tyckte mycke om den.
KRAM från mig!

Hans i Brännberg sa...

Tack för tips om denna bok, har aldrig läst den förr. Nu skall jag se om jag fyndar den någonstans.
Trevlig helg.